Κέντρο Διανομής METRO

Το 2008 πραγματοποιήσαμε μία πολύ μεγάλη επένδυση, ύψους 35 εκ. € στα Οινόφυτα Βοιωτίας, όπου και εγκαταστήσαμε ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Διανομής, από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, διευκολύνοντας έτσι στο μέγιστο βαθμό τη διανομή των αγαθών σε πανελλαδικό επίπεδο και για τις δύο αλυσίδες μας.

Μέσα από το κεντρικοποιημένο σύστημα διακίνησης τροφίμων που εφαρμόζουμε, δηλαδή τη διαδικασία της συνολικής παραγγελίας στον προμηθευτή του συνόλου των προϊόντων του και της παράδοσης στην κεντρική μας αποθήκη έχουμε επιτύχει τα εξής αποτελέσματα:

  • την ελαχιστοποίηση των δρομολογίων φορτηγών για την εξυπηρέτηση των αναγκών των καταστημάτων μας
  • τη μείωση κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών διοξειδίου  του άνθρακα αλλά και
  • μείωση της ηχορύπανσης και της κυκλοφορίας στις περιοχές γύρω από τα καταστήματα.


Το ποσοστό της κεντρικοποίησης εμπορευμάτων στο Κέντρο Διανομής μας αγγίζει κατά μέσο όρο το 75% των ενεργών προμηθευτών.

Το Κέντρο Διανομής Οινοφύτων, βρίσκεται σε ιδιόκτητη έκταση μεγέθους 100 στρεμμάτων, συνολικού εμβαδού μεγαλύτερου από 41.000 τ.μ, λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, κατευθύνοντας τον ιδιόκτητο στόλο των 40 φορτηγών, τα οποία καλύπτοντας καθημερινά πάνω από 13.000 χιλιόμετρα, διακινούν περίπου 100.000 κιβώτια αγαθών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

 

Το Κέντρο Διανομής μας απασχολεί πάνω από 310 εργαζόμενους, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη των δικτύων, επιτυγχάνοντας την άμεση κάλυψη των αναγκών των καταστημάτων σε όλα τα σημεία της χώρας, τη μείωση των αποθεμάτων και το πιο σημαντικό, την σημαντική αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα, το εκτεταμένο Δίκτυο Διανομής διευκολύνει σημαντικά τη διανομή των προϊόντων των μικρών Ελλήνων παραγωγών που σε άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσαν να τα διακινήσουν στην ευρύτερη περιφέρεια. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται κάθετα ο ενδιάμεσος χρόνος από την παραγωγή στο ράφι και εξασφαλίζεται η καλύτερη ποιότητα, αλλά και η μεγαλύτερη φρεσκάδα, κυρίως στο Τμήμα των νωπών και φρέσκων προϊόντων! Έτσι μπορούμε πραγματικά να επιτυγχάνουμε διαδρομή από το χωράφι στο ράφι την επόμενη μέρα.