Η ιστορία μας

Η METRO ιδρύθηκε το 1976 από τον αυτοδημιούργητο επιχειρηματία Παντελή Παντελιάδη ο οποίος  γεννήθηκε στην Ιερισσό της Χαλκιδικής το 1936. Σπούδασε στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης με υποτροφία και το 1957 συνέχισε τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Εμπορίου της Βιέννης. Το 1974 αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στην επιχειρηματική σκηνή της χώρας, ιδρύοντας μια μικρή εταιρεία εισαγωγών τροφίμων.

Δύο χρόνια αργότερα έγινε συνεταίρος και ανέλαβε τη διεύθυνση πέντε πολύ μικρών σούπερ μάρκετ και πολύ γρήγορα πρόσθεσε σ' αυτά ένα νέο για τα ελληνικά δεδομένα τύπο καταστήματος που είχε δει στο εξωτερικό. Το 1976, η METRO πρωτοπορεί και ανοίγει το πρώτο κατάστημα Cash and Carry στην Ελλάδα, στην οδό Πέτρου Ράλλη. Το 1977 εγκαινιάζεται και το πρώτο κατάστημα σούπερ μάρκετ METRO (κατάστημα λιανικής) στον Κορυδαλλό.

Το 2004, τα καταστήματα λιανικής απέκτησαν την επωνυμία My market και διαχωρίστηκαν από τα καταστήματα χονδρικής με την επωνυμία METRO Cash & Carry. Τον Φεβρουάριο του 2016, σε μία καθοριστική στιγμή, η εταιρεία εξαγοράζει την αλυσίδα Βερόπουλος, δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανεμπορίου στην ελληνική αγορά.

Έχοντας διαγράψει μία δυναμική παρουσία στην επιχειρηματική ζωή της χώρας, η METRO AEBE είναι μία 100% ελληνική εταιρεία που, δεκαετίες τώρα, σέβεται τους Έλληνες καταναλωτές και τα ελληνικά νοικοκυριά σε κάθε γωνιά της χώρας. Αναδεικνύει τα ελληνικά προϊόντα και τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς, στηρίζει τους ανεξάρτητους επαγγελματίες και δίνει δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους.