Η ιστορία μας

Έχοντας μία δυναμική και ενεργή παρουσία στην επιχειρηματική ζωή της χώρας από το 1976, η METRO AEBE είναι μία 100% ελληνική εταιρεία που, δεκαετίες τώρα, σέβεται και τιμά τους ‘Έλληνες καταναλωτές και τα ελληνικά νοικοκυριά σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Αναδεικνύουμε τα ελληνικά προϊόντα και τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς, στηρίζουμε τους ανεξάρτητους επαγγελματίες, δίνουμε δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους.

Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 1976 με την επωνυμία METRO Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Ειδών Διατροφής και Οικιακής Χρήσεως και το διακριτικό τίτλο METRO.  Προήλθε από το συνεταιρισμό οκτώ παντοπωλών, ενώ ήταν από την αρχή και παραμένει πάντα απόλυτα Ελληνικών συμφερόντων.

Σήμερα, διαθέτουμε δύο αλυσίδες καταστημάτων. Τα καταστήματα χονδρικής METRO Cash & Carry, με 49 σημεία σε όλη την Ελλάδα και τα καταστήματα λιανικής, My market, τα οποία έως το τέλος του 2015, αριθμούσαν 66 σημεία, κυρίως στην Αττική και τη Νότια Ελλάδα. 

Το Φεβρουάριο του 2016, σε μία σημαντική στιγμή για την ιστορία της, η METRO ΑΕΒΕ αποκτά την αλυσίδα Βερόπουλος, που ιδρύθηκε το 1973 και οι δύο ιστορικές, ελληνικές εταιρείες ενώνονται δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανεμπορίου στην ελληνική αγορά.

Η απόκτηση του δικτύου καταστημάτων Βερόπουλος αυξάνει τα σημεία πώλησης My market σε 225, καλύπτοντας στρατηγικά σημεία σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας.

Στη νέα εποχή της, η ΜΕΤΡΟ απασχολεί πάνω από 10.600 εργαζόμενους, γεγονός που την καθιστά ως έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα.

Σημαντικότεροι σταθμοί:

 • Το 1976 ιδρύθηκε το πρώτο κατάστημα Cash & Carry στην Πέτρου Ράλλη.
 • Το 1977 τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας μεταφέρθηκαν στη Λεωφόρο Συγγρού και δύο χρόνια αργότερα το προσωπικό της αριθμούσε 100 άτομα.
 • To 1977 επίσης εγκαινιάζεται το πρώτο super market METRO στον Κορυδαλλό.
 • Το 1990 εγκαινιάστηκε το πρώτο κατάστημα της METRO εκτός Αθηνών, στη Ρόδο.
 • Το 1994 έγινε νέα επέκταση των κεντρικών της γραφείων, ενώ το προσωπικό της ξεπέρασε τα 1.000 άτομα.
 • Το 1999 ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Παντελής Παντελιάδης ανέλαβε την προεδρία του ΣΕΣΜΕ.
 • To 2004 τα καταστήματα λιανικής της εταιρείας (supermarkets) μετονομάστηκαν σε My market και διαχωρίστηκαν και τυπικά από τα Cash & Carry.
 • Το 2008 εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο κέντρο διανομών Οινοφύτων. Μία επένδυση συνολικής αξίας 35 εκ.€
 • Το 2011 εγκαινιάστηκε το πρώτο βιοκλιματικό κατάστημα My market στο Κιάτο.

 • Το 2015 έκλεισε με την εταιρεία να αριθμεί συνολικά 112 καταστήματα 66 My market και 46  METRO Cash & Carry

                               

 • To 2016 η METRO αποκτά τον αποκλειστικό έλεγχο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα της εταιρείας Βερόπουλος, αυξάνει σημαντικά το δίκτυό της στη λιανική πώληση και εξαπλώνεται σε στρατηγικά σημεία σε όλη την ελληνική επικράτεια. Παράλληλα, η εταιρεία απέκτησε και δύο ακόμη Κέντρα Διανομής, σε Μάνδρα Αττικής και Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

 • Το 2018 αποτέλεσε χρονιά - ορόσημο για την METRO, καθώς ολοκληρώθηκε η ένταξη του δικτύου της Βερόπουλος στην οικογένεια των My market. Παράλληλα, ξεκίνησε τη λειτουργία του και το πρωτοποριακό σε υπηρεσίες eshop της αλυσίδας.

 • Το 2019 εγκαινιάστηκε το 50ό κατάστημα METRO Cash & Carry, στο νησί της Ζακύνθου.  Επίσης, ανακοινώθηκε η είσοδος της εταιρείας στην αγορά της Κύπρου, με ένα νέο μοντέλο χονδρικής πώλησης.