Βραβεία - Διακρίσεις

Super Market Awards 2022: H METRO AEBE αναδείχθηκε RETAILER OF THE YEAR για 2η συνεχή χρονιά!

Super Market Awards 2022

H METRO AEBE αναδείχθηκε RETAILER OF THE YEAR για 2η συνεχή χρονιά!

Έλαβε την κορυφαία διάκριση του θεσμού και άλλα 16 βραβεία!

Ένα Platinum, ένα Top Rated Project, επτά Gold, πέντε Silver και δύο Bronze βραβεία συμπλήρωσαν το κάδρο διακρίσεων της METRO AEBE στη βραδιά απονομής των Super Market Awards 2022!

Οι δράσεις και πρωτοβουλίες των My market, των METRO Cash & Carry αλλά και τα εταιρικά έργα και συνεργασίες, ξεχώρισαν ανάμεσα στο υψηλό επίπεδο των υποψηφιοτήτων του θεσμού. Βραβεύσεις όπως οι συγκεκριμένες, αποτελούν επιστέγασμα των προσπαθειών όλων των εργαζομένων, αλλά και μια επιβεβαίωση ότι οι ενέργειες της εταιρείας προς κάθε κατεύθυνση, είναι στον σωστό δρόμο.  Απόδειξη ότι η εταιρεία απέσπασε πολλαπλές διακρίσεις που την κατέστησαν τον μεγάλο νικητή της φετινής διοργάνωσης, με αποκορύφωμα τη διάκριση ως Retailer of the Year.

Αναλυτικά τα βραβεία της εταιρείας:

GOLD

 • Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας & Υγιεινής με την υποψηφιότητα My Posto - Ψηφιακός Βοηθός Ποιότητας στην πρώτη γραμμή

 • Αποτελεσματικές Προωθητικές Ενέργειες με την υποψηφιότητα: Η omnichannel στρατηγική των My market για την ανάπτυξη και εξέλιξη των προωθητικών ενεργειών

 • Εξυπηρέτηση Πελατών & Προγράμματα Loyalty με την υποψηφιότητα: «Focus Bonus!» Η δυναμική επιστροφή του παιχνιδιού που επιβραβεύει και μοιράζει δώρα!

 • Big Data & Marketing Analytics με την υποψηφιότητα: Σύστημα Διαχείρισης Δεδομένων και  Επιχειρησιακής Ευφυΐας

 • Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) – Περιβάλλον με την υποψηφιότητα: Πόλη με Ποδήλατα – Όμορφη Πόλη

 • Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού με την υποψηφιότητα: Πυξίδα Ανάπτυξης 360ο - METRO ΑΕΒΕ

SILVER

 • Συνεργασία με Τοπικούς Παραγωγούς με την υποψηφιότητα: My Market: Αναδεικνύοντας τους Έλληνες Παραγωγούς μας και τα Φρέσκα Προϊόντα τους

 • Ηλεκτρονικό Σούπερ Μάρκετ με την υποψηφιότητα: eshop My market

 • Αποτελεσματική Ενεργειακή Διαχείριση με την υποψηφιότητα: Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης - METRO ΑΕΒΕ

 • Αξιοποίηση Κινητών Εφαρμογών με την υποψηφιότητα: METRO delivery drivers - bill payments

 • Private Label (Προϊόντα / Σειρές PL) με την υποψηφιότητα: My home ρολά υγείας και ρολό κουζίνας σε χάρτινη συσκευασία

BRONZE

 • Αριστεία στην Εφοδιαστική Αλυσίδα με την υποψηφιότητα: METRO End To End Distribution. Ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης μεταφορικού έργου (TMS). Από τη δρομολόγηση στην ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Παράλληλα, τα My market, σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ και την Εναλεία απέσπασαν Gold βραβείο για την περιβαλλοντική δράση με τίτλο «Καθαρό Αιγαίο», ενώ σε συνεργασία με την Henkel, απέσπασαν Bronze βραβείο για τον Καθαρισμό Λιμνών της Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος «Καθάρισε σε βάθος – Καθάρισε στην πηγή» του Dixan. 

Το μοναδικό Platinum βραβείο της διοργάνωσης έλαβε η υποψηφιότητα «My Posto - Ψηφιακός Βοηθός Ποιότητας στην πρώτη γραμμή»! Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των υποψηφιοτήτων, ανεξαρτήτως ενότητας ή κατηγορίας! 

Η ίδια υποψηφιότητα έλαβε και το βραβείο Top Rated Project συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στην 1η Ενότητα με τίτλο: Λιανεμπόριο / Σούπερ Μάρκετ.

Όλες οι παραπάνω διακρίσεις, ανέδειξαν τη METRO, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ως RETAILER OF THE YEAR. 

Σχετικά με τη METRO AEBE:

H METRO AEBE είναι μια 100% ελληνική εταιρεία με οικογενειακή μετοχική σύνθεση. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, καινοτομεί εισάγοντας πρωτοπόρες πρακτικές στην ελληνική αγορά. Διαθέτει δύο αλυσίδες καταστημάτων: τα καταστήματα χονδρικής METRO Cash & Carry, και τα καταστήματα λιανικής My market, με συνολικά 280 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Τον Ιανουάριο του 2020, η εταιρεία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα (BEST VALUE για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ) στην Κύπρο. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 11.500 εργαζόμενους, γεγονός που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες πανελλαδικά.

Έξι νέες σημαντικές βραβεύσεις για τη METRO σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις

Η METRO ΑΕΒΕ (My market και METRO Cash & Carry) συνεχίζει τη δυναμική της πορεία διακρίσεων και τη φετινή χρονιά, προσθέτοντας ακόμα έξι βραβεία στη συλλογή Βραβείων για το 2022. Αυτή τη φορά έλαβε έξι βραβεύσεις εκ των οποίων τέσσερις Silver και δύο Bronze, οι οποίες αφορούν στις διοργανώσεις Supply Chain Awards, Packaging Awards και Hellenic Responsible Business Awards.

Οι πολύπλευρες δράσεις και πρωτοβουλίες της METRO ΑΕΒΕ, μίας 100% ελληνικής αλυσίδας, αναγνωρίστηκαν από τρεις διαφορετικούς θεσμούς, επιβεβαιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, ότι η εταιρεία, από την έναρξη της λειτουργίας της το 1976, παραμένει πιστή στις αξίες της, και στηρίζει τους εργαζομένους της, τους πελάτες της και τους συνεργάτες της , προσφέροντάς τους σταθερά ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ παράλληλα παρέχει ουσιαστική υποστήριξη στην κοινωνία όπου και όποτε υπάρχει ανάγκη.

Αναλυτικότερα, τα βραβεία που έλαβε η εταιρεία ήταν τα εξής:

 1. Supply Chain Awards 2022
  • Silver βραβείο για το «METRO Connect» στην κατηγορία «Ψηφιοποίηση στην εφοδιαστική́ αλυσίδα».
 2. Packaging Awards 2022
 • Bronze βραβείο για τα προϊόντα «My kouzina κατεψυγμένα λαχανικά», στην κατηγορία «Food».
 • Bronze βραβείο για τα προϊόντα «My gusto παιδικοί χυμοί», στην κατηγορία «Drinks & Beverages».
 1. Hellenic Responsible Business Awards 2022
 • Silver βραβείο για τις δράσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στην κατηγορία Διαφορετικότητα, Ένταξη, Ίσές Ευκαιρίες.
 • Silver βραβείο για τη δράση METRO REDress Day, μία πρωτοβουλία ενάντια στην έμφυλη βία σε συνεργασία με τη Rich Passion Jewellery, στην κατηγορία «Επικοινωνία / Καμπάνια Δέσμευσης Εργαζομένων».
 • Silver βραβείο για το Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης, στην κατηγορία «Διαχείριση Ενέργειας».Σχετικά με τη METRO AEBE:
H METRO AEBE είναι μια 100% ελληνική εταιρεία με οικογενειακή μετοχική σύνθεση. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, καινοτομεί εισάγοντας πρωτοπόρες πρακτικές στην ελληνική αγορά. Διαθέτει δύο αλυσίδες καταστημάτων: τα καταστήματα χονδρικής METRO Cash & Carry, και τα καταστήματα λιανικής My market, με συνολικά 280 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Τον Ιανουάριο του 2020, η εταιρεία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα (BEST VALUE για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ) στην Κύπρο. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 11.500 εργαζόμενους, γεγονός που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες πανελλαδικά.

Τα METRO Cash & Carry αναδείχθηκαν Loyalty Brand of the Year και απέσπασαν τέσσερις βραβεύσεις στα Loyalty Awards 2022

Την τιμητική διάκριση ως Loyalty Brand of the Year και τέσσερα ακόμα σημαντικά βραβεία απέσπασαν τα METRO Cash & Carry, ξεχωρίζοντας κατά τη διάρκεια των απονομών της διοργάνωσης των Loyalty Awards 2022. Ο θεσμός, για 5η χρονιά, αναγνωρίζει και αναδεικνύει τα επιτεύγματα και τις αποτελεσματικές πρωτοβουλίες προγραµµάτων και μοντέλων επιβράβευσης, τις ευκαιρίες που δημιουργούν οι ίδιες οι μάρκες για επικοινωνία και αλληλεπίδραση µε τους πελάτες και συνεργάτες τους, καθώς και τις στρατηγικές που υλοποιούν οι επιχειρήσεις για τη διατήρηση του πελατολογίου τους.


Οι διακρίσεις της αλυσίδας METRO Cash & Carry, επιβεβαιώνουν, για άλλη μία φορά, τη διαχρονική προσήλωση προς την εξυπηρέτηση, την ικανοποίηση και την καλύτερη εμπειρία των επαγγελματιών πελατών της. Πιο συγκεκριμένα, η τιμητική διάκριση ως Loyalty Brand of the Year, αποδεικνύει τη δυνατή σχέση εμπιστοσύνης των επαγγελματιών HO.RE.CA και Λιανικής Πώλησης, με τα καταστήματα METRO Cash & Carry, οι οποίοι εδώ και σχεδόν 50 χρόνια παραμένουν πιστοί για την προμήθεια των προϊόντων τους. Επιπλέον, οι τέσσερις βραβεύσεις που απέσπασε η εταιρεία στις απονομές ήταν οι εξής:

 • Gold βραβείο στην κατηγορία «Best Use of Rewards & Incentives» για το “Focus Bonus” το πρόγραμμα επιβράβευσης και παροχής κινήτρων για επιπλέον αγορές που συμβάλλει στην αύξηση πιστότητας των πελατών
 • Silver βραβείο στην κατηγορία «Best B2B Initiative» για το Συμβουλευτικό Πρόγραμμα για επαγγελματίες «Πετυχαίνουμε Μαζί με τα METRO Cash & Carry»
 • Silver βραβείο στην κατηγορία «Best Marketing Campaign» για το Συμβουλευτικό Πρόγραμμα για επαγγελματίες «Πετυχαίνουμε Μαζί με τα METRO Cash & Carry» και την στοχευμένη τοποθέτησή του στα μέσα επικοινωνίας
 • Bronze βραβείο στην κατηγορία «Best in Omnichannel» για το πρόγραμμα “Focus Bonus” και την επιτυχημένη πολυκαναλική καμπάνια προώθησής του

Η METRO Cash & Carry, ως μία 100% ελληνική αλυσίδα, από την ίδρυση της το 1976 έως και σήμερα, παραμένει πιστή στις αξίες της, που την θέλουν να νοιάζεται για τους πελάτες της, τους συνεργάτες και τους ανθρώπους της, προσφέροντας τους σταθερά ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και ουσιαστική υποστήριξη πέρα και πάνω από τις αμιγώς εμπορικές συναλλαγές τους.

Team of the Year και άλλα 2 χρυσά στα Cyber Security Awards 2022 Platinum Διάκριση και ακόμη 4 βραβεία στα PR Awards 2022

Σε δύο μεγάλες διοργανώσεις διακρίθηκε η METRO ΑΕΒΕ (My market, METRO Cash & Carry) για σημαντικά έργα που εφαρμόζει στον χώρο της Κυβερνοασφάλειας και στον χώρο της Επικοινωνίας.  


Το κορυφαίο βραβείο «Cyber Security Team of the Year» για τη Διεύθυνση Πληροφορικής της METRO και 2 Χρυσά για τη συνεργασία της METRO με τη Darktrace για τη λύση «autonomous defense»,  μια τεχνολογία αυτόματης αναγνώρισης και αναχαίτισης διαδικτυακών απειλών που αξιοποιεί self-learning Artificial Intelligence για να υπερασπιστεί το δίκτυο της επιχείρησης, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας.  


Σημαντικές διακρίσεις έλαβε η εταιρεία και στον χώρο της Επικοινωνίας, με 5 διακρίσεις στα PR Awards 2022. Πρόκειται για σημαντικές πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν στον πυρήνα τους την επίτευξη του «κοινού καλού» και καταδεικνύουν την ουσιαστική δέσμευση της εταιρείας στον άνθρωπο και την οικογένεια.


•    Platinum και Gold για το περιοδικό «ΜΑΘΕ ΦΑΕ ΖΗΣΕ» των My market
•    Gold για τη METRO REDress day, μία πρωτοβουλία ενάντια στην έμφυλη βία σε συνεργασία με τη Rich Passion Jewellery
•    Silver για το δρομικό κίνημα της METRO «Χιλιόμετρα Προσφοράς»
•    Bronze για τη στήριξη των My market στο μη κερδοσκοπικό σωματείο Be-Live, στηρίζοντας το όνειρο ζευγαριών να αποκτήσουν παιδί.


Η METRO είναι μία ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί και δεν εφησυχάζει ποτέ. Αναζητά διαρκώς καινοτόμες λύσεις και παρουσιάζει σημαντικές πρωτοβουλίες, με στόχο να προσφέρει στους πελάτες των My market και των METRO Cash & Carry άρτια εξυπηρέτηση, αφήνοντας παράλληλα, ουσιαστικό αποτύπωμα στην κοινωνία.

METRO ΑΕΒΕ: «Energy Efficient Company of the Year» και 16 βραβεία στα Energy Mastering Awards 2022

Με 16 σημαντικά βραβεία διακρίθηκε η METRO (My market, METRO Cash & Carry) στην τελετή απονομής των Energy Mastering Awards 2022, λαμβάνοντας τον τίτλο "Energy Efficient Company of the Year".
Η διοργάνωση βραβεύει τις καλές πρακτικές ενεργειακής απόδοσης, εξοικονόμησης και αειφορίας των εταιρειών και οργανισμών που διαχειρίζονται ενέργεια ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριοποίησης!
Οι διακρίσεις αυτές έρχονται ως επιστέγασμα της σκληρής και εποικοδομητικής ομαδικής δουλειάς, καθώς και της αδιαπραγμάτευτης και μακροχρόνιας δέσμευσης της εταιρείας για την προστασία του περιβάλλοντος, θέτοντας στο επίκεντρο των δράσεών της, τη μείωση της ενεργειακής δαπάνης και την εξοικονόμηση πόρων και λειτουργικών δαπανών.

Αναλυτικά τα βραβεία και οι κατηγορίες στις οποίες διακρίθηκε η εταιρεία.
WINNER – ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ / RETAIL AND SUPERMARKETS»
•    Εταιρικός Ενεργειακός Σχεδιασμός METRO - Δράσεις και Αποτελέσματα

GOLD:
•    Βελτίωση ενεργειακού αποτυπώματος μέσα από δράσεις αναβάθμισης φωτισμού
•    Έξυπνα Συστήματα Διαχείρισης ΗΜ Εγκαταστάσεων στα Καταστήματα
•    Επιτυχής επαναπιστοποίηση ISO 50001:2018 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά
•    Υλικά αλλαγής φάσης (PCM) - Μια καινοτόμα εφαρμογή σε ψυγεία supermarket
•    Πρακτικές Αξιοποίησης Καθαρής Ενέργειας και Μείωσης του Ανθρακικού Αποτυπώματος
•    Ψηφιακές εφαρμογές συντονισμού υπηρεσιών συντήρησης, αποκατάστασης & βελτιστοποίησης εξοπλισμού εγκαταστάσεων
•    Δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεών και του στόλου βαρέων οχημάτων
•    Αξιοποίηση γεωθερμικού πεδίου για ψύξη - θέρμανση και αύξηση βαθμού απόδοσης ψυκτικής εγκατάστασης καταστημάτων
•    Το καινοτόμο ενεργειακό οικοσύστημα

SILVER:
•    Έξυπνα Συστήματα Διαχείρισης ΗΜ Εγκαταστάσεων στα Καταστήματα
•    Καταγραφή και εποπτεία ενεργειακών καταναλώσεων καταστημάτων - Ένα σημαντικό εργαλείο πρόληψης και βελτιστοποίησης
•    Βιομηχανική εγκατάσταση ψύξης του νέου υπερσύγχρονου Κέντρου Αποθήκευσης & Διανομής Γέφυρας – Το αύριο στον τομέα της βιομηχανική ψύξης
•    Βιώσιμες «συνήθειες» μέσω δράσεων
•    Πρωτοπόρες δράσεις - Δυναμικός συνδυασμός καινοτομίας και ενεργειακού οφέλους

BRONZE:
•    Εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών στα πλαίσια της βελτιστοποίησης λειτουργίας και μείωσης της καταναλισκόμενης ενέργειας εγκαταστάσεων


Πιστή στη στόχευσή της προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, η METRO είναι η μόνη ελληνική εταιρεία λιανεμπορίου που έχει πιστοποιηθεί με το υψηλών απαιτήσεων διεθνές πρότυπο διαχείρισης ενέργειας ISO 50001:2018. Από το 2014, έχει επιτύχει εξοικονόμηση ενέργειας που ξεπερνά το 30%. Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζει το έργο της με την ίδια δέσμευση προς όλη την κοινωνία και συγκαταλέγεται δίκαια στους ηγέτες της αγοράς σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από την BOUSSIAS και η τελετή απονομής έλαβε χώρα την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 στο Radisson Blu Park Hotel.

Super Market Awards 2021: H METRO AEBE ανακηρύχθηκε TOP NATIONAL RETAILER!

Super Market Awards 2021:


H METRO AEBE ανακηρύχθηκε TOP NATIONAL RETAILER!


Μεγάλος Νικητής της φετινής διοργάνωσης, κερδίζοντας τα 3 κορυφαία βραβεία
(TOP NATIONAL RETAILER, PLATINUM Award και TOP RATED PROJECT / Λιανεμπόριο)

Επτά GOLD βραβεία, πέντε SILVER και τις τρεις κορυφαίες διακρίσεις TOP NATIONAL RETAILER, PLATINUM Award και TOP RATED PROJECT απέσπασε η METRO AEBE στα Super Market Awards  2021!


Η METRO AEBE είναι, φέτος, ο μεγάλος νικητής του θεσμού που βραβεύει την αριστεία στον χώρο του λιανεμπορίου στην Ελλάδα. Δράσεις και πρωτοβουλίες των My market, των METRO Cash & Carry αλλά και εταιρικά έργα, έλαβαν υψηλές διακρίσεις. Η μεγάλη αυτή επιτυχία αποτελεί σημαντική επιβράβευση για όλους τους ανθρώπους της εταιρείας και καταδεικνύουν τη δέσμευση της εταιρείας προς τους πελάτες, τους εργαζόμενους και προς τους συνεργάτες και προμηθευτές της.


Σε μία πρωτόγνωρη χρονιά που χαρακτηρίστηκε από την πανδημία του Covid-19, η εταιρεία κατάφερε με μεθοδικό τρόπο να συνεχίσει να καινοτομεί, στηρίζοντας την εφοδιαστική αλυσίδα της χώρας και συμβάλλοντας καθοριστικά στο να μην λείψουν από κανέναν τα βασικά αγαθά.


Ακολουθούν τα βραβεία της εταιρείας:


GOLD
•    Ηλεκτρονικό́ Σούπερ Μάρκετ με την υποψηφιότητα eshop My market: Εμπιστοσύνη και διαρκής Καινοτομία
•    Στρατηγική́ Social Media με την υποψηφιότητα: My market Instagram Campaign 2020
•    Direct Διαφήμιση & Προώθηση με την υποψηφιότητα: Συνδυάζοντας την γνώση με την τεχνολογία: Μία νέα σχέση της εταιρείας με τους στρατηγικούς της συνεργάτες
•    Πρότυπο Κατάστημα με την υποψηφιότητα: Η πιο σύγχρονη και απολαυστική εμπειρία αγορών, στο ανανεωμένο My market Κηφισιάς.
•    Καινοτόμες Πρακτικές Ψηφιακής Επικοινωνίας με την υποψηφιότητα: «Πετυχαίνουμε Μαζί με τα METRO Cash & Carry» - Συμβουλευτικό Πρόγραμμα για επαγγελματίες
•    Κοινές Ενέργειες CSR με την υποψηφιότητα: ΑΦΕΤΗΡΙΑ για Σταδιοδρομία, από την ΕΛΑΪΣ Unilever Hellas και τα My market!
•    Αποτελεσματική́ Ενεργειακή́ Διαχείριση με την υποψηφιότητα: Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης - METRO ΑΕΒΕ


SILVER
•    Private Label (Προϊόντα / Σειρές PL) με την υποψηφιότητα: My market: Νέα, eco-friendly είδη μίας χρήσης!
•    Αποτελεσματικές Προωθητικές Ενέργειες με την υποψηφιότητα: FIND MY SANTA
•    Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού́ με την υποψηφιότητα: METROLearn: Η δύναμη της γνώσης στο χέρι σου! (σε συνεργασία με την εταιρεία FLEX Learn)
•    Αριστεία στην Εφοδιαστική́ Αλυσίδα με την υποψηφιότητα: METROConnect: Άμεση και Online ενημέρωση στην υπηρεσία της Εφοδιαστικής Αλυσίδας
•    Ψηφιακές Τεχνολογίες & Συστήματα με την υποψηφιότητα: Το myDATA Hub του Ομίλου Epsilon Net η λύση διασύνδεσης της METRO ΑEBE με την ΑΑΔΕ (συμμετοχή στην υποψηφιότητα του ομίλου Epsilon Net)


Παράλληλα, η METRO, σε συνεργασία με την ΕΛΑΪΣ Unilever Hellas, απέσπασαν το μοναδικό PLATINUM  βραβείο της διοργάνωσης με την υποψηφιότητα ΑΦΕΤΗΡΙΑ για Σταδιοδρομία, από την ΕΛΑΪΣ Unilever Hellas και τα My market! Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται στο έργο που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των υποψηφιοτήτων, ανεξαρτήτως ενότητας ή κατηγορίας!


Η εταιρεία έλαβε ένα ακόμη μεγάλο τιμητικό βραβείο, το TOP RATED PROJECT για το έργο "eshop My market: Εμπιστοσύνη και διαρκής Καινοτομία" που έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στην 1η Ενότητα: Λιανεμπόριο / Σούπερ Mάρκετ.
Με όλες αυτές τις διακρίσεις, η εταιρεία, δικαίως διακρίθηκε ως TOP NATIONAL RETAILER της χρονιάς.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Κελλάρι Παπαχρήστου, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021.

METRO AEBE: 4 Βραβεία στα Retail Business Awards 2021

Στη 19η διοργάνωση των Retail Business Awards 2021, η METRO κέρδισε 4 σημαντικά βραβεία. Τέσσερις σημαντικές διακρίσεις, αποτέλεσμα σκληρής, ομαδικής δουλειάς, αλλά και της αδιαπραγμάτευτης δέσμευσης της εταιρείας να θέτει σταθερά στο επίκεντρο των προσπαθειών της τόσο τους εργαζόμενους, όσο και τους πελάτες της.

Gold βραβείο για τη METRO: Retailers’ Covid Free Best Practices
Gold βραβείο για την εφαρμογή My wine app των My market: Social Media Strategy «Μένουμε σπίτι»
Silver βραβείο για το eshop.mymarket.gr: Online delivery / last-mile delivery
Silver βραβείο για τη METRO: Retail Logistics

Ο κλάδος του λιανεμπορίου δοκιμάστηκε σημαντικά τους τελευταίους μήνες και οι διακρίσεις αυτές, έρχονται να επιβραβεύσουν τις προσπάθειες όλων όσοι εργάστηκαν ακούραστα, και σε δύσκολες συνθήκες, για να παρέχουν στους καταναλωτές την σιγουριά της επάρκειας των αγαθών και της ασφάλειας σε συνθήκες πανδημίας.

Ειδικά το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Retailers’ Covid Free Best Practices, επιβεβαιώνει τη στρατηγική της αλυσίδας που με προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών της, δε δίστασε να εφαρμόσει απαρέγκλιτα ένα πολύ αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο σε όλες τις εγκαταστάσεις της. Παράλληλα στήριξε σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, τα κοινωνικά παντοπωλεία Δήμων όλης της χώρας που τελούσαν υπό καθεστώς αυστηρών περιοριστικών μέτρων και αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη. Ενώ τέλος, επιβράβευσε όλους τους εργαζόμενους που με αυταπάρνηση εργάζονταν στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης.

Πιστή στη στρατηγική της υπεύθυνης συμπεριφοράς και την επιστροφή αξίας στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται, η εταιρεία συνεχίζει με την ίδια δέσμευση προς όλη την κοινωνία.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από την Direction και η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 στο Ble Azur.

METRO AEBE: Τριπλή Διάκριση στα Hellenic Responsible Business Awards 2021

Με τρία αργυρά βραβεία σε ισάριθμες κατηγορίες βραβεύτηκε η METRO AEBE στην τελετή απονομής των Hellenic Responsible Business Awards 2021.

Η τριπλή αυτή διάκριση έρχεται ως επιστέγασμα και επιβράβευση της στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας, η οποία, από την πρώτη μέρα έχει ως βασικό πυλώνα της στρατηγικής της, την υπεύθυνη συμπεριφορά και την επιστροφή αξίας στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Ειδικότερα, η εταιρεία κέρδισε βραβεία στις ακόλουθες κατηγορίες:
•    Ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη, με την υποψηφιότητα METRO Covid 19 Response, την ολοκληρωμένη ομπρέλα δράσεων που εφαρμόζεται σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας για την προστασία των εργαζομένων της.
•    Συνεργασία Επιχείρησης & Τοπικής Κοινωνίας / Κράτους, με την υποψηφιότητα Στρατηγική́ Συνεργασία My market – ΚΕΔΕ, μέσω της οποίας έλαβαν ουσιαστική στήριξη Κοινωνικά Παντοπωλεία σε όλη την Ελλάδα σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
•    Πρόγραμμα Επικοινωνίας / Καμπάνια Δέσμευσης Καταναλωτών ή άλλων Ενδιαφερομένων Μερών, με την υποψηφιότητα Ένας Συν Ένας: Όλοι Μαζί́, για καλό́ σκοπό́! Τα My market ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Be-Live!, στηρίζοντας έτσι ένα εθνικής σημασίας θέμα, όπως αυτό της υπογεννητικότητας στη χώρα.

Σε μία περίοδο με πολλαπλές προκλήσεις για τον κλάδο των σούπερ μάρκετ, η βράβευση των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας της METRO, για τα καταστήματα My market, METRO Cash & Carry αλλά και τους εργαζόμενους της εταιρείας, καταδεικνύει την πολυεπίπεδη δέσμευσή της προς ολόκληρη την κοινωνία.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

E-VOLUTION AWARDS 2020

My market: Ακόμη μία σημαντική διάκριση για το eshop μας, στα e-volution AWARDS 2020!

Βραβείο στην κατηγορία Omnichannel Experience απέσπασε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα (eshop.mymarket.gr) για την υποψηφιότητα "My market: Πες μας πως θέλεις τα ψώνια σου και τα κάνουμε εμείς για σένα!". Η βράβευση αυτή αναγνωρίζει την καινοτομία που έχουμε φέρει στις καθημερινές ηλεκτρονικές αγορές με τη  δυνατότητα που έχουμε δώσει στους πελάτες μας να ψωνίζουν σαν να βρίσκονται πραγματικά μέσα σε ένα φυσικό κατάστημα.

Η βράβευση έγινε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στο Athenaeum InterContinental Athens, όπου παρευρέθηκαν περισσότερα από 500 υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς.

INTERIORS AWARDS 2020

Σημαντική διάκριση για την Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της εταιρείας μας στα INTERIORS awards 2020!

Τα My market βραβεύτηκαν για τον πρωτοποριακό και καινοτόμο σχεδιασμό του νέου μας καταστήματος στη Γαστούνη με

SILVER Βραβείο στην κατηγορία 1.2 Αλυσίδα Καταστημάτων Λιανικής με την υποψηφιότητα: My market ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ: ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΤΙΡΙΟ        

Τα βραβεία διοργανώθηκαν από το περιοδικό Build της Boussias Communications με σκοπό να επιβραβεύσουν την επένδυση στη δημιουργία χώρων υψηλής αισθητικής που – ταυτόχρονα- δεν κάνουν εκπτώσεις στη λειτουργικότητα.

«Energy Efficient Company of the year»

Μεγάλος νικητής της φετινής διοργάνωσης των Energy Mastering Awards 2019 η METRO AEBE με την κορυφαία διάκριση «Energy Efficient Company of the year» και 15 ακόμη βραβεία!

Στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης ενέργειας και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος διακρίθηκε πανηγυρικά η METRO AEBE στην τελετή απονομής των Energy Mastering Awards 2019. Η εταιρεία απέσπασε 4 GOLD, 5 SILVER και 6 BRONZE βραβεία για τις καλές πρακτικές ενεργειακής απόδοσης, εξοικονόμησης και αειφορίας της, εξασφαλίζοντας τη θέση της στους μεγάλους νικητές της βραδιάς και κατακτώντας το μεγάλο βραβείο της πιο αποτελεσματικής εταιρείας στη Διαχείριση Ενέργειας «Energy Efficient Company of the year»!

Τα Βραβεία αφορούσαν σε όλες τις Επιχειρήσεις (ιδιωτικές και δημόσιες) που παράγουν και διαχειρίζονται ενέργεια, προσφέρουν υπηρεσίες και τεχνολογίες ή είναι χρήστες ενέργειας και έχουν εφαρμόσει επιτυχημένες πρακτικές ή έχουν εγκαταστήσει σύγχρονη τεχνολογία για την αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας που καταναλώνουν (ηλεκτρική ενέργεια, καύσιμα, νερό, πρώτη ύλη) κατά την παραγωγική ή και εφοδιαστική τους διαδικασία.

Η βράβευση των υποψηφιοτήτων που κατέθεσε η METRO σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας, από τους κορυφαίους ειδικούς του κλάδου, αποτελεί το επιστέγασμα όλων των δράσεων που έχει θέσει σε εφαρμογή τα τελευταία χρόνια η εταιρεία. ‘Έχοντας καταφέρει σημαντική εξοικονόμηση στην ενέργεια που καταναλώνει, η οποία αγγίζει το 20% την τελευταία τριετία, η εταιρεία συγκαταλέγεται στους ηγέτες της αγοράς σε θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος, βιώσιμης ανάπτυξης και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Αναλυτικά, τα βραβεία που απέσπασε η METRO AEΒΕ:

1.Energy Revolution :Δράσεις της METRO ΑΕΒΕ στο πλαίσιο της χρήσης καθαρής ενέργειας (σε συνεργασία με τη Schneider Electric και τη LeasePlan) - BRONZE                                                                                                                   

2.Leadership: METRO innovation ecosystem and AI in energy management- BRONZE                                                                                                                                                                                                                                        

3.Εnergy Efficient & Saving Products, Technologies and Services - Σχεδίαση και παραγωγή συστημάτων φωτισμού τεχνολογίας LED για τις εγκαταστάσεις της METRO  -BRONZE

4. Energy Efficiency Management   -  Water Efficiency -Εκμετάλλευση γεωθερμικού πεδίου για την αύξηση του βαθμού απόδοσης ψυκτικής εγκατάστασης με χρήση διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε εγκατάσταση της ΜΕΤRΟ ΑΕΒΕ -BRONZE

5.       Energy Efficiency Management-Energy Savings Performance Contract (ESPC) - Ενσωμάτωση συμβολαίων ενεργειακής απόδοσης στη διαδικασία προμήθειας ψυκτικών εγκαταστάσεων της METRO ΑΕΒΕ - BRONZE

6.       Energy Efficiency Innovations & Technologies - Energy Intelligence Software - Εφαρμογή αλγορίθμων βελτιστοποίησης επί των ρυθμίσεων λειτουργίας και ελέγχου των ψυκτικών εγκαταστάσεων της METRO ΑΕΒΕ - BRONZE

7.       Energy Efficiency Innovations & Technologies - Smart Metering Technology    (σε συνεργασία με τη Schneider Electric) Μνημόνιο Στρατηγικής Συνεργασίας METRΟ ΑΕΒΕ και Schneider Electric για την ενεργειακή διαχείριση με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την αποδοτικότερη λειτουργία των εγκαταστάσεων της εταιρείας - SILVER

8.       Energy Conservation- Δράσεις και κανόνες της METRO ΑΕΒΕ στο πλαίσιο του Συστήματος Εξοικονόμησης Ενέργειας -SILVER

9.       Energy Innovation-Παραγωγή ψύξης και κλιματισμού/θέρμανσης χώρων από σύστημα με υπερκρίσιμο διοξείδιο του άνθρακα και χρήση γεωθερμίας σε καταστήματα της METRO ΑΕΒΕ               - SILVER

10.   Energy Efficiency Certification  - ISO ΕΝ 50001 Certification - Πιστοποίηση της METRO ΑΕΒΕ για το Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης- SILVER

11.   Energy Storage Innovation-Αποθήκευση ψυκτικής ισχύος σε υλικά αλλαγής φάσης (PCM) εντός των ψυγείων της METRO ΑΕΒΕ  - SILVER

12.   Energy Efficiency Management  - Lighting Retrofit - Εξοικονόμηση ενέργειας μέσω δράσεων αντικατάστασης φωτισμού στις εγκαταστάσεις της METRO ΑΕΒΕ - GOLD

13.   Energy Efficiency Management  -Reduction / Minimization Emissions - Εγκατάσταση υπερσύγχρονων μονάδων ψύξης με διοξείδιο του άνθρακα (CO2) ως ψυκτικό μέσο σε καταστήματα λιανικής πώλησης της METRO ΑΕΒΕ - GOLD

14.   Εnergy Efficiency Improvement - Λιανεμπόριο / Retail and Supermarkets Στρατηγική και δράσεις της METRO ΑΕΒΕ με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής της επίδοσης  - GOLD

15.   Energy Efficiency Innovations & Technologies (Με τη συνεργασία της Schneider Electric) -Energy Monitoring Technologies -Καταγραφή και εποπτεία ενεργειακών επιμέρους καταναλώσεων για τα καταστήματα της METRO ΑΕΒΕ - GOLD

Κορυφαίο Βραβείο: Energy Efficient Company of the year. Απονέμεται στην επιχείρηση που συγκέντρωσε τις περισσότερες διακρίσεις στις κατηγορίες που αφορούν την αποτελεσματική διαχείριση ενέργειας.

SHOPPER marketing Awards 2019 - Δύο σημαντικές βραβεύσεις για τα My market

Δύο σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν τα My market στα φετινά SHOPPER marketing AWARDS!

Τα βραβεία τα οποία έλαβε η αλυσίδα μας  ήταν:

GOLD Βραβείο στην κατηγορία Consumer Goods Display & Promo (A1. Τρόφιμα) με την υποψηφιότητα: «ή Φρέσκο ή Φέρτο» από τα My market – Εγγύηση για την ποιότητα των φρέσκων μας!

SILVER Βραβείο στην κατηγορία Consumer Goods Display & Promo (Α2. Ποτά) με την υποψηφιότητα: My wine: Μύηση στο μαγικό κόσμο του κρασιού από τα My market.

Τα βραβεία διοργανώθηκαν την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στο Gazarte από την Boussias Communications. 

HR Awards 2019 - «Με Πυξίδα μας τις Αξίες μας»

Μια ακόμη σημαντική βράβευση για την εταιρεία μας στη διοργάνωση HR Awards 2019 που διοργανώνεται από το περιοδικό HR Professional και την Boussias Communications.

Η METRO βραβεύθηκε με διάκριση BRONZE στην κατηγορία Best Change Management Strategy / Initiative για το πρόγραμμά μας «Με Πυξίδα μας τις Αξίες μας»

Tα βραβεία απενεμήθησαν, για 5η συνεχή χρονιά, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental Athens.

Brands with History 2019 - Τιμητικό Βραβείο

Μια ακόμη σημαντική τιμητική βράβευση απέσπασε η METRO AEBE στη διοργάνωση Brands with History, που πραγματοποιήθηκε στο Ecali Club την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019.

Η διοργάνωση τιμά εταιρείες για την ιστορία τους, το δυναμισμό τους, την εξέλιξή τους, την ισχυρή παρουσία τους και το όραμά τους για το μέλλον. 

Η εταιρεία μας βραβεύτηκε από το BwH για τη μακρά, σταθερή ανοδική της πορεία που την κατατάσσει στους ηγέτες του κλάδου.

Super Market Awards 2019 - Επτά χρυσά βραβεία για τη METRO AEBE

Επτά χρυσές (GOLD) διακρίσεις ήταν ο απολογισμός των βραβείων για τη METRO AEBE στην τελετή απονομής των Super Market Awards  2019.

Η METRO AEBE αναδείχθηκε ανάμεσα στους μεγάλους νικητές του θεσμού που αποτελεί διάδοχο και μετεξέλιξη των καταξιωμένων σελφ σέλβις Excellence Awards.

Συνεπής στις δεσμεύσεις της, η METRO, τα τελευταία χρόνια συνεχίζει να καινοτομεί και να αναπτύσσεται διαρκώς σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η επιτυχία στα βραβεία έρχεται για ακόμη μία φορά ως ανταμοιβή και επιστέγασμα της σταθερής δέσμευσης της 100% ελληνικής εταιρείας απέναντι στους καταναλωτές, τους προμηθευτές, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της, καθώς και της προσήλωσής της στη λειτουργία της σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Αναλυτικά, η εταιρεία απέσπασε την ψηλότερη διάκριση στις ακόλουθες κατηγορίες:

 • Re-branding με την υποψηφιότητα  ENIAIA EIKONA My market, Τρία χρόνια μετά την εξαγορά!
 • Καινοτόμες Πρακτικές Ψηφιακής Επικοινωνίας  με την υποψηφιότητα  Ψηφιακή Επικοινωνία Εταιρικής Καμπάνιας: My  “Δικό μου είναι… ό, τι με εκφράζει”
 • Ηλεκτρονικό Σούπερ Μάρκετ  eshop My market: ΨΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΡΟΠΟ
 • Αποτελεσματική Ενεργειακή Διαχείριση με την υποψηφιότητα  My market: ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΒΙΩΣΙΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
 • Εκπαίδευση & Ανάπτυξη Προσωπικού με την υποψηφιότητα  METRO AEBE: ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ!
 • Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας & Υγιεινής με την υποψηφιότητα  Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΡΟΛΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Κατηγορία Προϊόντων με την υποψηφιότητα ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ στα ΡΑΦΙΑ των My market!

Επίσης, η εταιρεία μας έλαβε ένα ακόμη μεγάλο τιμητικό βραβείο στην κατηγορία Top Rated Project” για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Απασχολησιμότητας Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον, στο οποίο η METRO συμμετέχει ως Στρατηγικός Συνεργάτης Απασχόλησης

Επίσης, η εταιρεία μας κέρδισε ακόμη ένα, αργυρό (SILVER), βραβείο ως μέρος της συνέργειας της εταιρείας MARS με τα My market, στην κατηγορία  Συνεργασία στην Έρευνα & Ανάπτυξη Προϊόντων  με την υποψηφιότητα UNCLE BEN'S ΡΥΖΙ 2 ΛΕΠΤΩΝ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗ MY MARKET 2018.

Η τελετή έλαβε χώρα στο Anais Club, στη Βαρυμπόμπη την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019.

Corporate Affairs Excellence Awards 2019 - Διάκριση για το πρόγραμμα "Πάμε Μπροστα Δίνουμε Πίσω"

Μια ακόμη πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε η εταιρεία METRO AEBE και η αλυσίδα My market, στα Corporate Affairs Excellence Awards 2019! Το πρόγραμμα «Πάμε Μπροστά – Δίνουμε Πίσω», δράσεις αστικής παρέμβασης από τα My market κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία Κοινωνική Διαμεσολάβηση και Συμμέτοχοι.

Το πρόγραμμα «Πάμε Μπροστά – Δίνουμε Πίσω» είναι μια πρωτοβουλία της εταιρείας μας που σκοπό έχει, μέσα από στοχευμένες αστικές παρεμβάσεις, να βελτιώσει την καθημερινότητα όλων μας, στις γειτονιές μας. Το περιβαλλοντικό αυτό πρόγραμμα, με επίκεντρο τις τοπικές κοινότητες, στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Από την έναρξη του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018 μέχρι και σήμερα, με τη βοήθεια της εθελοντικής μη κυβερνητικής οργάνωσης ethelon, έχουμε βελτιώσει την όψη και τη λειτουργικότητα σε 7 πλατείες, και 5 πόλεις της Ελλάδας.

Τα Corporate Affairs Excellence Awards 2019 διοργανώθηκαν  για 6η συνεχή χρονιά από την ΕΕΔΕ και η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Hyatt. 

Responsible Business Awards 2019 «Επιστρέφοντας αξία στην κοινωνία και στους πελάτες μας»

Δύο ακόμη Βραβεία είναι ο απολογισμός της METRO AEBE στην Τελετή Απονομής των Βραβείων Hellenic Responsible Business Awards που έλαβε χώρα την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου.

Η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της METRO από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της το 1976 και κάθε χρόνο φροντίζει να είναι δίπλα στις ευπαθείς ομάδες και να επιστρέφει αξία στις κοινωνίες που δραστηριοποιείται με πολλαπλούς τρόπους.                               

Οι διακρίσεις που απέσπασε η εταιρεία ήταν:

 • SILVER Βραβείο στην κατηγορία Βιώσιμη Ανάπτυξη- Διαχείριση Ενέργειας με την υποψηφιότητα: METRO AEBE. ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

 • BRONZE Βραβείο στην κατηγορία Εργαζόμενοι - Επικοινωνία / Καμπάνια Δέσμευσης Εργαζομένων με την υποψηφιότητα: ΔΡΟΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ METRO "ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ" 

Τα βραβεία διοργανώνονται για τέταρτη συνεχή χρονιά από το περιοδικό Marketing Week και την Boussias Communications

Retailer of the Year ,Retail Manager of the Year και άλλες 3 κορυφαίες διακρίσεις για την METRO στα Retail Business Awards 2019

Πέντε διακρίσεις, εκ των οποίων και οι δύο κορυφαίες της διοργάνωσης, Retailer of the Year και Retail Manager of the Year για το Διευθύνοντα Σύμβουλο Αριστοτέλη Παντελιάδη, ήταν ο απολογισμός της METRO AEBE  στη χθεσινή τελετή των Retail Business Awards, που έλαβαν χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για 17η συνεχόμενη φορά.

Το 2018 ήταν μία σημαντική χρονιά για τη METRO AEBE καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριετές πλάνο ενσωμάτωσης της Βερόπουλος, καθώς και το πλάνο ανακαινίσεων στο σύνολο των καταστημάτων της νεοαποκτηθείσας αλυσίδας σε κάθε γωνιά της χώρας.

Εκτός από τα δύο κορυφαία βραβεία, η εταιρεία απέσπασε 3 ακόμη σημαντικές διακρίσεις:

1ο Βραβείο RETAIL STORE SUPERMARKET My market (στην Ακτή Δυμαίων - Πάτρα)

1ο Βραβείο SOCIAL MEDIA STRATEGY My market

2ο Βραβείο RETAIL CAMPAIGN My market (καμπάνια “My”)

Σημαντική Βράβευση για την ΜΕΤRΟ ΑΕΒΕ από το Θεσμό FORTUNE Most Admired Companies in Greece - 2018

H εταιρεία METRO AEBE διακρίθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στα βραβεία του περιοδικού FORTUNΕ , σε συνεργασία με την KPMG, ως μία από τις Πιο Αξιοθαύμαστες Εταιρείες στην Ελλάδα για το 2018

Η κατάρτιση της λίστας των βραβευθέντων συνδέεται με την αξιολόγηση των επιχειρήσεων, βάσει της εταιρικής φήμης τους, και διαμορφώνεται με γνώμονα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια που καθιέρωσε η αμερικανική έκδοση του γνωστού περιοδικού. Οι εταιρείες επιλέγονται από εκείνες, των οποίων ο ετήσιος τζίρος κυμαίνεται άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ και είναι κερδοφόρες.

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερες από 300 εταιρείες, ενώ ψήφισαν πάνω από 1.700 κορυφαία στελέχη επιλέγοντας τις καλύτερες εταιρείες του κλάδου τους.

Τέσσερις σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η METRO ΑΕΒΕ στα σελφ σέρβις Excellence Awards - 2018

Για έκτη συνεχή χρονιά, η METRO AEBE συγκαταλέγεται στους μεγάλους νικητές της τελετής απονομής των σελφ σέρβις Excellence Awards 2018, που πραγματοποιήθηκε στο κτήμα Αριάδνη στη Βαρυμπόμπη στις 11 Ιουλίου 2018.

Η εταιρεία μας βραβεύθηκε από την Κριτική Επιτροπή στις ακόλουθες κατηγορίες:

Στην κατηγορία «Πρότυπο Τμήμα Καταστήματος» απέσπασε βραβείο GOLD με το έργο: «MILESTONE: Ο πρώτος ειδικά διαμορφωμένος χώρος πώλησης για είδη μαζικής εστίασης και Ho. Re. Ca.»

Στην κατηγορία «Καινοτόμες Πρακτικές Ψηφιακής Επικοινωνίας» απέσπασε βραβείο GOLD με το  έργο: «METRO Cash & Carry: Ψηφιακή Επικοινωνία προσαρμοσμένη στις ανάγκες των επαγγελματιών πελατών μας».

Στην κατηγορία «Private Label (Προϊόντα/ Σειρές PL)»  απέσπασε βραβείο SILVER με το προϊόν «Granola - Εκλεκτές γεύσεις: ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ, Β - ΓΛΥΚΑΝΗ & ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ»

Τέλος, τα My market απέσπασαν τιμητικό βραβείο ως ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας «Νοιαζόμαστε σήμερα – Ζούμε καλύτερα Αύριο» του ΙΕΛΚΑ για τη δέσμη δράσεων που στόχο είχε να εκπαιδεύσει τους καταναλωτές σε περιβαλλοντικά ζητήματα, με πρώτο τη δραστική μείωση της πλαστικής σακούλας μίας χρήσης.

Σε μία περίοδο γεμάτη προκλήσεις, αυτές οι διακρίσεις αποδεικνύουν ότι η METRO ΑΕΒΕ συνεχίζει να αναπτύσσεται και να καινοτομεί, δίνοντας το παράδειγμα και ανοίγοντας νέους δρόμους προς την ανάπτυξη, σεβόμενη πάντα τους καταναλωτές, τους προμηθευτές και τους εργαζόμενούς της.  

Δύο πολύ σημαντικά βραβεία για τη METRO AEBE στα Supply Chain Awards - 2018

Με δύο πολύ σημαντικά βραβεία διακρίθηκε, για πρώτη φορά, η METRO AEBE στην πρόσφατη Τελετή Απονομής των Supply Chain Awards 2018 στο κτήμα Αριάδνη στη Βαρυμπόμπη.

Tα βραβεία διοργανώνουν το Supply Chain Institute και η Boussias Communications, με στόχο την ανάδειξη της αριστείας και της καινοτομίας στον χώρο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Logistics.

Πιο συγκεκριμένα η METRO AEBE κατέκτησε ειδικό exceptional βραβείο στην κατηγορία «Λιανεμπόριο FMCG  /  Super Market» με το έργο «Ενσωματώνοντας το νέο Δίκτυο της εταιρείας Βερόπουλος: H νέα εποχή στην Εφοδιαστική Αλυσίδα του ομίλου METRO», καθώς επίσης και το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Ολική ποιότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα» με την υποψηφιότητα «Business Continuity Strategy στην Εφοδιαστική Αλυσίδα της METRO» που αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης στο Κέντρο Διανομής της εταιρείας στη Μάνδρα μετά την καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου 2017.

Στην τελετή απονομής, βραβεύτηκαν τα καλύτερα έργα και οι πρωτοβουλίες από εταιρείες και οργανισμούς για την αριστεία τους στον σημαντικό αυτό κλάδο για την Εθνική Οικονομία. Στο χώρο παρευρέθηκαν περισσότερα από 300 υψηλόβαθμα στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρείες και φορείς του κλάδου στη χώρα μας, εκπροσώπους Υπουργείων, Συνδέσμων και δημοσιογράφοι. Τα έργα αναδείχθηκαν από ανεξάρτητη  Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από εξέχοντες ακαδημαϊκούς και διακεκριμένα στελέχη του κλάδου, μέσω αδιάβλητης online διαδικασίας.

Οι σημαντικές αυτές διακρίσεις της METRO σε έναν τόσο δύσκολο τομέα του επιχειρείν, αποδεικνύει ότι ακόμη και σε περιόδους ύφεσης, υπάρχουν επιχειρήσεις που σχεδιάζουν και υιοθετούν άριστες πρακτικές, πετυχαίνοντας καλές επιδόσεις και λειτουργώντας ως σημαντικά παραδείγματα που θα ακολουθήσουν και άλλες στο μέλλον.

IEΛΚΑ & 4 μεγάλες αλυσίδες σουπερμαρκετ βραβεύονται για τη δράση «Νοιαζόμαστε Σήμερα – Ζούμε Καλύτερα Αύριο» στα Corporate Affairs Excellence Awards - 2018

Ειδική βράβευση κέρδισε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών μαζί με τα Ιδρυτικά Μέλη της προσπάθειας Νοιαζόμαστε Σήμερα – Ζούμε Καλύτερα Αύριο για τη δράση «Νοιαζόμαστε Σήμερα – Ζούμε Καλύτερα Αύριο», στην κατηγορία Κοινωνική Διαμεσολάβηση & Συμμέτοχοι (Public Affairs & Stakeholder Engagement).

Η προσπάθεια προηγήθηκε της έναρξης εφαρμογής του μέτρου υποχρεωτικής χρέωσης της πλαστικής σακούλας μιας χρήσης. Στόχος της προσπάθειας ήταν να εκπαιδεύσει τους καταναλωτές να αλλάξουν τις καθημερινές τους συνήθειες και να περάσουν στις τσάντες πολλαπλών χρήσεων.

Το ΙΕΛΚΑ υλοποίησε την πρωτοβουλία με την υποστήριξη των 4 μεγάλων αλυσίδων σουπερμάρκετ (ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης, My Market, Σκλαβενίτης). Η  προσπάθεια ήταν ανοιχτή και προς άλλες αλυσίδες σουπερμάρκετ και στην πορεία του χρόνου εντάχθηκαν σε αυτήν περισσότερες επιχειρήσεις.

Η πρωτοβουλία αυτή ήταν το πρώτο βήμα. Στόχος για το μέλλον είναι ο συντονισμός των κοινωφελών ενεργειών των αλυσίδων σουπερμάρκετ και η ενεργοποίηση των καταναλωτών για  να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Τα επόμενα βήματα θα αφορούν γενικότερα την μείωση του waste (σπατάλης) σε όλους τους τομείς όπως Plastic Waste, Energy Waste, Food Waste, τη στήριξη της ανακύκλωσης και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος (CO2 Emissions).

Το βραβείο παρέλαβαν ο πρόεδρος του ΙΕΛΚΑ κ. Λ. Κιοσσές και οι εκπρόσωποι των αλυσίδων super market, κ.Δήμητρα Δασκαλάκη από τα My market, κ. Αλεξία Μαχαίρα από τα AB Βασιλόπουλους, κ. Σταμάτης Δαυίδ από τη Μασούτης .

Διπλή Διάκριση για την ΜETRO AEBE στο θεσμό των Corporate Affairs Excellence Awards - 2018

H εταιρεία METRO AEBE, κατέκτησε δύο ακόμη μεγάλες διακρίσεις στο θεσμό των  Corporate Affairs Excellence Awards 2018, που διοργανώθηκαν  για 5η συνεχή χρονιά από την ΕΕΔΕ.

Στην κατηγορία «Καλύτερη χρήση των social media» η METRO διακρίθηκε με το Πρόγραμμα:  METRO Talent Challenge  - Graduate Trainee Program που έδωσε την ευκαιρία σε νέους απόφοιτους σχολών να ενταχθούν στη μεγάλη οικογένεια της METRO αναπτύσσοντας τις δυνατότητές τους σε ένα σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον. H επικοινωνία του προγράμματος, η απήχησή του στο νεαρό κοινό και η καταχώρηση των βιογραφικών έλαβε χώρα εξ' ολοκλήρου στον ψηφιακό κόσμο μέσω κοινωνικών δικτύων, ακολουθώντας τα μέσα τεχνολογίας και επικοινωνίας που επιλέγει το κοινό αυτό. Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες πλαισιώθηκαν από ανθρώπους που τους καθοδήγησαν, τους έδωσαν κίνητρα, τους ενέπνευσαν και τους εφοδίασαν με γνώση και εμπειρίες. 

Στην κατηγορία «Εσωτερικές Δημόσιες Σχέσεις» η εταιρεία διακρίθηκε με το Πρόγραμμα: Δρομικό Κίνημα Εργαζομένων METRO AEBE  – «Χιλιόμετρα Προσφοράς». Μέσω αυτού του προγράμματος  οι εργαζόμενοι του Ομίλου METRO μαζί με τις οικογένειες τους , κατά τη διάρκεια του 2017, έτρεξαν σε 8 αγώνες σε 8 πόλεις και για κάθε χιλιόμετρό που έτρεξαν, συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που οι ίδιοι προσέφεραν σε ιδρύματα ή φορείς των πόλεων που λάμβαναν χώρα οι αγώνες. Συγκεκριμένα, στους αγώνες συμμετείχαν πάνω από 2.500 δρομείς και συγκεντρώθηκαν σχεδόν 500 κιβώτια  που υποστήριξαν δωρεές σε 10 φορείς που επελέγησαν από τους εργαζόμενους σε κάθε περιοχή.

Η Τελετή Απονομής έλαβε χώρα στον πολυχώρο  Gazoo  την Τρίτη 25 Απριλίου 2018.

ΣΕΛΦ ΣΕΡΒΙΣ EXCELLENCE AWARDS – Πέντε σημαντικές Διακρίσεις για τη METRO ΑΕΒΕ - 2017

Πέντε πολύ σημαντικά βραβεία αποτελούν τον απολογισμό για τη METRO A.E.B.E. στη χθεσινή τελετή απονομής των ΣΕΛΦ ΣΕΡΒΙΣ EXCELLENCE AWARDS 2016 που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» παρουσία του συνόλου του Λιανεμπορίου, της επιχειρηματικής κοινότητας και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Στην τελετή απονομής, η οποία είχε επετειακό χαρακτήρα, λόγω της συμπλήρωσης 45 χρόνων έκδοσης του περιοδικού σελφ σέρβις, απονεμήθηκαν τα βραβεία στις υποψηφιότητες που ξεχώρισε η κριτική επιτροπή για την καινοτομία και τη συμβολή τους στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων κάθε επιχείρησης.

Πιο συγκεκριμένα, η METRO AEBE διακρίθηκε:

 • Στην κατηγορία «Συμβολή στην Ανάπτυξη και την Εθνική Οικονομία - Σημαντική επένδυση» με το έργο: «Αγορά νέου Κέντρου Διανομής στη Γέφυρα Θεσ/νίκης και εκσυγχρονισμός υφιστάμενου Κέντρου Διανομής της εταιρείας Βερόπουλος»
 • Στην κατηγορία «Συμβολή στην Ανάπτυξη και την Εθνική Οικονομία - Εξαγορές – Συγχωνεύσεις» με το  έργο: «Τα Καλύτερα Έρχονται - Δύο ιστορικές ελληνικές αλυσίδες ενώνονται».
 • Στην κατηγορία «Management, Καινοτομία και Νέες Τεχνολογίες - Αριστεία στην Εφοδιαστική Αλυσίδα» με το έργο: «Ενσωματώνοντας το νέο Δίκτυο της εταιρίας Βερόπουλος: H νέα εποχή στην Εφοδιαστική Αλυσίδα του ομίλου METRO»
 • Στην κατηγορία «Μάρκετινγκ & Επικοινωνία - Αποτελεσματικές Προωθητικές Ενέργειες» με το έργο: «40 ΧΡΟΝΙΑ METRO Cash & Carry: ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΠΟΝΤΑΘΛΗΜΑ»
 • Στην κατηγορία «CSR & Ανθρώπινο Δυναμικό - Εκπαίδευση & Ανάπτυξη Προσωπικού» με το έργο: «Εκπαίδευση των εργαζομένων: Δυνατό εργαλείο για την ενοποίηση της εταιρικής κουλτούρας».

Σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα και το ελληνικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι, η METRO A.E.B.E. όχι μόνο αντιστέκεται σταθερά στην κρίση, αλλά αναπτύσσεται, επενδύει και καινοτομεί, έχοντας πάντα στο επίκεντρο των υπηρεσιών της τον πελάτη, τον εργαζόμενο και το κοινωνικό σύνολο.

Σημαντική Διάκριση για την ΜΕΤRΟ ΑΕΒΕ στο Θεσμό των Corporate Affairs Excellence Awards - 2017

H εταιρεία METRO AEBE, κατέκτησε μία σημαντική διάκριση στο θεσμό των  Corporate Affairs Excellence AwardsΒραβεία Εταιρικών Υποθέσεων, που διοργανώθηκε για 4η συνεχή χρονιά από την ΕΕΔΕ.

Πιο συγκεκριμένα η METRO διακρίθηκε στην κατηγορία «Σχέσεις με ΜΜΕ – Media relations» για το έργο «Τα My market στη νέα εποχή τους» και αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία διαχειρίστηκε τα ΜΜΕ σε δημοσιογραφικό επίπεδο αναφορικά με το θέμα της εξαγοράς της Βερόπουλος και του έργου ενοποίησης των δύο αλυσίδων λιανικής πώλησης. Το βραβείο αυτό αφορά πρόγραμμα δράσεων που σχεδιάστηκαν για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των στελεχών των ΜΜΕ και να τους κινητοποιήσουν θετικά, ώστε με τη σειρά τους να συμβάλλουν στη διαμόρφωση θετικής γνώμης για μια υπηρεσία, προϊόν ή οργανισμό στο ευρύ κοινό.

Ο θεσμός των Corporate Affairs Excellence Awards στοχεύει στην ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών και επιτυχημένων στρατηγικών, που εφάρμοσαν επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σε θέματα επικοινωνίας και εταιρικών υποθέσεων, δημιουργώντας αξία και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξή τους.

Η Τελετή Απονομής έλαβε χώρα στην Αίγλη του Ζαππείου την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017.

Σημαντική Βράβευση της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της METRO AEBE από την KPMG

Μία ακόμη σημαντική βράβευση κατέκτησε η METRO AEBE, αυτή τη φορά στο πλαίσιο του 20ου Συμποσίου Ανθρώπινου Δυναμικού και κατά την απονομή των αντίστοιχων Βραβείων από την εταιρεία KPMG.

Πιο συγκεκριμένα, η ΜΕΤRΟ ΑΕΒΕ έλαβε τη σημαντικότερη διάκριση του θεσμού ως «η επιχείρηση με την καλύτερη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού κατά την εξαγορά/συγχώνευση άλλης εταιρείας»! Το βραβείο αφορά τον τρόπο διαχείρισης, τις ενέργειες και τις πρακτικές της εταιρείας κατά τη διάρκεια του έργου ενσωμάτωσης του δικτύου της Βερόπουλος και των εργαζομένων του, στο δίκτυο των My market σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η εξαγορά της αλυσίδας Βερόπουλος το περασμένο Φεβρουάριο από τη METRO AEBE διέσωσε περίπου 4.200 θέσεις εργασίας, ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες ώρες κατάρτισης και εκπαίδευσης στους νέους εργαζόμενους, καθώς και 1.136 επιπλέον προσλήψεις στον οργανισμό.

Το σύνολο των εργαζομένων που εντάχθηκαν στη METRO AEBE από το δίκτυο της Βερόπουλος, είχε την ευκαιρία να γίνει κοινωνός ενός σύγχρονου και αξιοκρατικού συστήματος πολιτικών και διαδικασιών εργασίας (π.χ. ετήσιες αξιολογήσεις), ενώ παράλληλα ένα μεγάλο ποσοστό αυτών δέχθηκε άμεση θετική αναπροσαρμογή στη μισθοδοσία του.

Σήμερα η εταιρεία απασχολεί πάνω από 10.000 εργαζόμενους, γεγονός που την κατατάσσει στους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρα.

Τα Βραβεία Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG αποτελούν εδώ και 16 συναπτά έτη ένα θεσμό, που έχει ως στόχο να αναγνωρίσει και να επιβραβεύσει τις καλύτερες πρωτοβουλίες στο χώρο, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις βέλτιστες πρακτικές. Κάθε χρόνο τρεις εταιρείες βραβεύονται για τις πρωτοβουλίες τους στο πλαίσιο του Συμποσίου Ανθρώπινου Δυναμικού.

Το My market Χαλανδρίου – Λεωφ. Πεντέλης, καλύτερο «Retail Store Super market» για το 2016!

Η ελληνική αλυσίδα My market κατέκτησε μία πολύ σημαντική διάκριση στα RETAIL BUSINESS AWARDS 2016, κερδίζοντας το βραβείο για το καλύτερο κατάστημα στο εγχώριο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων, με το My market Χαλανδρίου στην οδό Πεντέλης.

Το My market Χαλανδρίου διακρίθηκε ως το καλύτερο «Retail Store Super market» για το 2016!

Κριτήρια για την ψηφοφορία και την ανάδειξη του καταστήματος, αποτέλεσαν η τοποθεσία, το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, ο σχεδιασμός καθώς και τα στοιχεία τεχνολογικής αλλά και γενικότερης καινοτομίας, που χαρακτηρίζουν το σημείο.

Τα RETAIL BUSINESS AWARDS διοργανώθηκαν φέτος για 15 συνεχή χρονιά και αποτελούν έναν πολύ σημαντικό θεσμό του Ελληνικού Λιανικού Εμπορίου και της Βιομηχανίας, τελώντας κάθε χρόνο υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

3 χρυσά Βραβεία για τη METRO AEBE στην Τελετή Απονομής σελφ σέρβις Excellence Awards 2016

Τρία χρυσά βραβεία ήταν ο απολογισμός της METRO AEBE στη χθεσινή τελετή απονομής των σελφ σέρβις Excellence Awards 2016, που διοργανώθηκε φέτος για 5η συνεχόμενη φορά και έλαβε χώρα χθες βράδυ στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία μας κέρδισε βραβεία στις κατηγορίες:

 • Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας & Υγιεινής για το Σύστημα Ιχνηλασιμότητας στα φρέσκα προϊόντα μας
 • Καινοτόμες Πρακτικές Ψηφιακής Επικοινωνίας για τα METRO Cash and Carry
 • Στρατηγική Social Media για το έργο της ενοποίησης και την καμπάνια «Τα καλύτερα έρχονται» για τα My market

Ο θεσμός των σελφ σέρβις Excellence Awards 2016 προβάλλει την αξία της επιχειρηματικής πρωτοπορίας και επιβραβεύει τις πιο επιτυχημένες και καινοτόμες πρωτοβουλίες των επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ και των προμηθευτών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, που αποδεικνύουν στην πράξη πως η δημιουργική προσέγγιση των προκλήσεων της κάθε εποχής μπορεί να οδηγεί σε σημαντικά αποτελέσματα.

Τα βραβεία διοργανώνουν το περιοδικό σελφ σέρβις της Boussias Communications και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Manager of the Year 2015

Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της METRO ΑΕΒΕ, ανακηρύχθηκε από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) Manager of the Year 2015, στη 14η Τελετή Απονομής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016.

Το βραβείο αυτό απονέμεται σε Επιχειρηματίες ή Ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων που ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις τους στην επιχειρηματικότητα, αλλά και για τη συνεπή συμπεριφορά τους σε αυτή.

Ο κ. Παντελιάδης, παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΕΔΕ, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η επιχειρηματικότητα είναι ο μοχλός της ανάπτυξης και όχι ο εχθρός της κοινωνίας. Είπε ακόμη ότι από το 2016 ως το 2018 επενδύει 100 εκ  € στον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων του Βερόπουλου και στην επέκταση του δικτύου του ομίλου, ενώ σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η επέκταση των γραφείων της εταιρείας στη Μεταμόρφωση. Με την ολοκλήρωση των επενδύσεων αυτών η εταιρεία αναμένεται να έχει 1,5 δισ. € κύκλο εργασιών, 10.000 εργαζόμενους και ένα δίκτυο 280 καταστημάτων, στα οποία περιλαμβάνονται και τα Metro Cash and Carry, που αποτελούν σταθερά την πρώτη δύναμη στο χώρο της χονδρικής στη χώρα μας.

Τη λαμπρή Τελετή Απονομής παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 προσκεκλημένοι, μέλη της ΕΕΔΕ, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

 

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ για τον Πρόεδρο Παντελή Παντελιάδη από το Σύνδεσμο Θεσσαλονικέων

Ο Πρόεδρος της METRO ΑΕΒΕ Παντελής Παντελιάδης ήταν ο επιχειρηματίας που βραβεύτηκε φέτος από το ιστορικό σωματείο «Σύνδεσμος Θεσσαλονικέων» για την προσφορά του όχι μόνο στην ανάπτυξη και την οικονομία της χώρας, αλλά και στην κοινωνία και τον πολιτισμό του τόπου του, με όραμα και συνέπεια στις αξίες και στις αρχές του.

Από το 2008, ο Σύνδεσμος Θεσσαλονικέων διοργανώνει τη εκδήλωση «Θεσσαλονικέων Επιχειρείν» μέσω της οποίας τιμά σημαντικούς ανθρώπους και επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης που έχουν προσφέρει στη χώρα όχι μόνο σε επιχειρηματικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο κοινωνικής προσφοράς και βιώσιμης ανάπτυξης.

Σε μία λαμπρή τελετή στο ξενοδοχείο της «Μεγάλης Βρετανίας» ο κ.Παντελής Παντελιάδης παρέλαβε το βραβείο του, κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στην προσωπική και επαγγελματική του πορεία και ευχαριστώντας όλους όσους στάθηκαν πλάι του για να καταφέρει να οδηγήσει με επιτυχία τη METRO AEBE στη θέση που είναι σήμερα στη χώρα μας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι από τον πολιτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα ΜΜΕ και πλήθος κόσμου.
 

Φωτογραφία: Ο κ. Παντελής Παντελιάδης ανάμεσα στην Πρόεδρο του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων κυρία Εριέττα Καραγιάννη - Χαμηλοθώρη και στον πρώην Υπουργό Ανάπτυξης κύριο Χρήστο Φώλια.

Retail Manager of the Year 2015

Με την κορυφαία διάκριση Retail Manager of the Year 2015, τιμήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της METRO A.E.B.E. Αριστοτέλης Παντελιάδης στη φετινή τελετή των Retail Business Awards που έλαβε χώρα για 14η φορά στο Metropolitan Expo.

 

Energy Mastering Awards 2015

Ένα χρυσό, δύο ασημένια και δύο χάλκινα Βραβεία ήταν ο εντυπωσιακός απολογισμός της METRO AEBE στο Διαγωνισμό «Energy Mastering Awards 2015». Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία μας κέρδισε το χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Energy Conservation», μεταξύ όλων των υποψηφιοτήτων, δύο ασημένια Βραβεία στις κατηγορίες «Lighting Retrofit» και «Energy Efficient & Saving Products» και δύο χάλκινα στις κατηγορίες «Λιανεμπόριο» και «ISO EN 50001 Certification».

Βραβεία Επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ 2015

Η εταιρεία METRO Α.Ε.Β.Ε απέσπασε το «Βραβείο Ανάπτυξης και Καινοτομίας» στα ιστορικά Βραβεία ΚΟΥΡΟΣ που διοργανώθηκαν για 21η συνεχόμενη χρονιά από τη Λέσχη επιχειρηματικότητας. Τα Βραβεία αυτά τιμούν επιχειρηματίες που διακρίνονται για την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν στη διοίκηση και στη λειτουργία των οργανισμών τους, οδηγώντας τους σε εξαιρετική επίδοση βάσει οικονομικών μεγεθών και αναπτυξιακών προοπτικών. Παράλληλα, η Μονάδα Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών τίμησε τον Αριστοτέλη Παντελιάδη με το Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας 2015, ως εξέχοντα απόφοιτο επιχειρηματία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Βράβευση "Οι πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας"

Μία ακόμη σημαντική διάκριση όπως αυτή στο θεσμό «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ», που διοργάνωσε η Direction, απέσπασε η εταιρεία μας για τη χρονική περίοδο 2010 - 2014. Η διάκριση αυτή αποδίδεται σε όλες εκείνες τις εταιρείες που στα χρόνια της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, όχι μόνο κατάφεραν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία, αλλά ταυτόχρονα να καταγράψουν θετικά αποτελέσματα, να κερδίσουν μερίδια στην αγορά και να συνεχίσουν σταθερά την αναπτυξιακή τους πορεία.

Σάρωσαν τα My market στα Σελφ Σέρβις Excellence Awards 2015 με μία Κορυφαία Διάκριση και 3 Χρυσές | 21/9/2015

Σε μία από τις πρωταγωνίστριες της βραδιάς, αναδείχθηκε η ελληνική αλυσίδα super market, My market, στα φετινά σελφ σέρβις Excellence Awards, κατακτώντας σειρά υψηλών διακρίσεων!

Δίνοντας έμφαση στην χρήση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για το έτος 2014, τα My market ξεχώρισαν στις κατηγορίες καινοτομίας, αποσπώντας Κορυφαία Διάκριση στην κατηγορία «Καινοτομία/ Νέα Τεχνολογία» για το ιδιωτικής προδιαγραφής πρωτόκολλο «ΕΓΓΥΗΣΗ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΣΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΑΣ».

Επίσης με χρυσό βραβείο τιμήθηκε η συνολική στρατηγική μας στα Social Media αλλά και η ιδιαίτερα καινοτόμος εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα  στις κατηγορίες «Στρατηγική Social Media» και «Αξιοποίηση Κινητών Εφαρμογών» αντίστοιχα. Ακόμη, οι προσπάθειες όλου του δικτύου για μείωση απωλειών επιβραβεύτηκαν με χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Αύξηση Απόδοσης & Παραγωγικότητας Δικτύου».

Mobile Excellence Awards 2015

Τα My market στα φετινά Mobile Excellence Awards απέσπασαν αργυρό βραβείο στην κατηγορία «Mobile Customer Engagement» για την έξυπνη εφαρμογή ‘’My market App’’. Το My market App δίνει την δυνατότητα στους πελάτες των καταστημάτων My market να δημιουργήσουν στο κινητό τους την λίστα για τα ψώνια τους με απλές και γρήγορες κινήσεις, αφήνοντας «πίσω» τις χειρόγραφες λίστες. Επίσης μπορούν να ενημερωθούν για τις extra προσφορές που «τρέχουν» εντός των καταστημάτων καθώς και να εντοπίσουν το κοντινότερο σε αυτούς. Τέλος, με την λειτουργία “smart living” τα My market σας προτείνουν έτοιμες λίστες με επιλεγμένα προϊόντα από τις τρέχουσες προσφορές για διάφορες καθημερινές περιστάσεις ή κοινωνικές εκδηλώσεις.

Digital Media Awards 2015

Τα My market στα φετινά Digital Media Awards απέσπασαν δύο αργυρά βραβεία. Το ένα, στην κατηγορία Καλύτερη Χρήση του You Tube για την ενέργεια «Tipάκια Καλύτερης Ζωής» η οποία αποτελεί μέρος της καμπάνιας των My Market «Η ζωή μας... καλύτερα» και περιλαμβάνει μια σειρά διαδικτυακών επεισοδίων, με παιχνιδιάρικη διάθεση και αφαιρετική προσέγγιση, όπου ο χρήστης έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί με πρωτότυπα και εύκολα tips για την αντιμετώπιση διάφορων μικρών καθημερινών «δυσλειτουργιών» που αφορούν το νοικοκυριό. Το άλλο αργυρό βραβείο αφορά την κατηγορία Καλύτερη Χρήση του Facebook για την ενέργεια «Ο Γύρος της Ελλάδας σε 80 πιάτα», ένα γευστικό ταξίδι βασισμένο στις γαστρονομικές παραδόσεις της χώρας μας.

IAB MiXX Awards 2015

Τα My market επιβραβεύτηκαν στα IAB MiΧΧ Awards 2015 για την ενέργεια My basket, τον 15νθήμερο διαγωνισμό που συνδέει τις προσφορές του φυλλαδίου με την σελίδα των My market στο Facebook, με Έπαινο στην κατηγορία Direct Response & Lead Generation.

Environmental Awards 2015

Νέα, τιμητική διάκριση για τη METRO ΑΕΒΕ, αυτή τη φορά στο πλαίσιο του θεσμού των Environmental Awards. Η εταιρεία απέσπασε το βραβείο GOLD στην κατηγορία «Energy Mastering: Αποδοτική Διαχείριση Ενέργειας/Energy Efficiency in Business», στην οποία βραβεύονται εταιρείες που εφαρμόζουν βέλτιστες πρακτικές κατά την παραγωγική ή/και τη λειτουργική τους διαδικασία σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία.

HR Excellence Awards της ΕΕΔΕ στην κατηγορία «Ηγεσία -Εκπαίδευση και Ανάπτυξη» - 2014

Με το χρυσό βραβείο διακρίθηκε η εταιρεία για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα e-learning τμήματος ψυγείων λιανικής που έχει αναπτύξει. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο εκπαίδευσης όπου οι εργαζόμενοι του ιδιαίτερα απαιτητικού τμήματος των ψυγείων αποκτούν συνολική εικόνα για τον τομέα τους.

Βραβεία ΕΒΕΑ 2014

Μεγάλη ήταν η διάκριση της METRΟ στην 17η τελετή απονομής των Βραβείων ΕΒΕΑ 2014, που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Τα βραβεία ΕΒΕΑ απονέμονται εδώ και 19 χρόνια σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, ως αναγνώριση και επιβράβευση των δραστηριοτήτων τους και ως κίνητρο για την περαιτέρω προώθηση της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Η εταιρεία μας απέσπασε το βραβείο Εφοδιαστικής Αλυσίδας, το οποίο επισφράγισε την επένδυση ύψους 35 εκ. € για την δημιουργία του Κέντρου Διανομής μας στα Οινόφυτα Βοιωτίας και την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών στους πελάτες μας.

Βραβεία BITE Awards 2014

Οι διακρίσεις που απέσπασε η METRO στα βραβεία Business IT Excellence (BITE) Awards 2014, που διοργανώθηκαν από το περιοδικό Netweek της Boussias Communications και το Εργαστήριο του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο το υψηλό επίπεδο των καινοτόμων τεχνολογιών που ενσωματώνει και αξιοποιεί στην επιχειρηματική της πρακτική και την δέσμευση της στην συνεχή επένδυση σε νέα συστήματα και τεχνολογίες.

Η METRΟ απέσπασε τα βραβεία:

«Άριστης Επίδοσης» για το «Σύστημα Ελέγχου Ανακύκλωσης & Ιχνηλασιμότητας προϊόντων» στη κατηγορία «Καινοτομία/Δημιουργικότητα/ Ευρηματικότητα».

«Άριστης Επίδοσης» για την «Ανάπτυξη Λογισμικού και Διοίκησης Διαχείρισης Αποθηκών (WMS)» στη κατηγορία «Λειτουργικές Εφαρμογες: WMS & Logistics».

«Άριστης Επίδοσης» για το «Κύκλωμα Ηλεκτρονικών Συμβάσεων» στη κατηγορία «Σύνδεση ΙΤ με Επιχειρηματική Στρατηγική: Business Process Management/ Outsourcing».

«Εξαιρετικής Επίδοσης» για το «Εργαλείο και Εφαρμογή Σφαιρικής Αξιολόγησης 4/3πR3» στη κατηγορία «Ενοποίηση & Συμμόρφωση: Ενοποίηση Συστημάτων».

Βραβείο Transport & Logistics 2014

Μια σημαντική διάκριση για την METRO προήλθε από τα Transport & Logistics Awards 2014, που διοργανώθηκαν από την Boussias Communications και το Supply Chain Institute, με στόχο την ανάδειξη της αριστείας και της καινοτομίας στον χώρο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Μεταφορών.

Η εταιρεία μας απέσπασε το βραβείο «Εξαιρετικής επίδοσης» στην κατηγορία «Βιωσιμότητα, Υγιεινή & Ασφάλεια: Πράσινα Logistics». Με αυτό το βραβείο αναγνωρίζονται οι δράσεις μας που στόχο τη μείωση του εκπεμπόμενου CO² με αποτέλεσμα τη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Βραβείο True Leaders από την ICAP – 2014

Για 5η συνεχή χρονιά η εταιρεία μας βραβεύθηκε ως εταιρεία ηγέτιδα στο πλαίσιο του ετήσιου επιχειρηματικού θεσμού «True Leaders» που διοργανώνει η ICAP GROUP, η οποία εξέτασε 22.000 επιχειρήσεις και Ομίλους και βράβευσε συνολικά 54 εξ αυτών.

Βραβεία Excellence Awards – 2014

3 βραβεία στις κατηγορίες:

 «Συνεργασία στη Βελτιστοποίηση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας»

 «Κοινές Ενέργειες CSR»

 «Private Label – Εκλεκτές Γεύσεις Αποξηραμένα Βασιλομανίταρα
  30g»

Βραβείο Social Media - 2013

Τα My market απέσπασαν ένα χάλκινο βραβείο στην κατηγορία Best Use of Facebook Advertising στο νέο θεσμό Social Media Awards. Την διοργάνωση επιμελήθηκε το περιοδικό Marketing Week και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, Eltrun, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνων.

Βραβεία Excellence Awards – 2013

3 βραβεία στις κατηγορίες:

«Συστήματα & Τεχνικές Διοίκησης»

«Καινοτομία – Νέα Τεχνολογία»

«Private Label – Νωπά γάλατα Εκλεκτές Γεύσεις 1lt Πλήρες ή Ελαφρύ»

Βραβείο True Leaders από την ICAP - 2013

Για 4ησυνεχή χρονιά η εταιρεία μας βραβεύθηκε ως εταιρεία ηγέτιδα στο πλαίσιο του ετήσιου επιχειρηματικού θεσμού «True Leaders» που διοργανώνει η ICAP GROUP, η οποία εξέτασε 20.200 επιχειρήσεις και Ομίλους και βράβευσε συνολικά 53 εξ αυτών.

HR Excellence Awards της ΕΕΔΕ στην κατηγορία «Τεχνολογία στο HR» – 2012

Ως η εταιρεία που χρησιμοποίησε καλύτερα την τεχνολογία για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, μέσα από ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης των λειτουργιών της

Βραβεία Excellence Awards – 2012

3 βραβεία στις κατηγορίες:

«Καινοτομία/Νέα Τεχνολογία»

«Βέλτιστη Πρακτική Διοίκησης»

«Βελτιστοποίηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας»

Βραβείο Ανθρώπινου Δυναμικού από την KPMG - 2012

Απονεμήθηκε ένα από τα τρία βραβεία Ανθρώπινου Δυναμικού στο πλαίσιο του 15ου Συμποσίου Ανθρώπινου Δυναμικού που διοργάνωσε η KPMG, στην κατηγορία «Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»

Βραβείο True Leaders από την ICAP - 2012

Για 3η συνεχή φορά η METRO κέρδισε το βραβείο True Leaders της ICAP, εκπληρώνοντας ταυτόχρονα τέσσερα αντικειμενικά, μετρήσιμα κριτήρια με δημοσιευμένα αποτελέσματα [κερδοφορία, αύξηση προσωπικού, δανειοληπτική ικανότητα και πρωταγωνιστική θέση στον κλάδο]. Η αναγνώριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία τη φετινή χρονιά γιατί από ένα σύνολο 20.500 εταιρειών μόνο 43 πληρούν τα κριτήρια για να χαρακτηριστούν ως «True Leaders» της αγοράς, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, που οι εταιρείες που είχαν καταφέρει να διακριθούν ήταν 52, δηλαδή 9 εταιρείες περισσότερες απ' ό,τι φέτος.

Βραβείο True Leaders από την ICAP - 2011

Aναδείχθηκε ως μία από τις 40 “True Leaders” Εταιρείες ή Ομίλους και για το 2011, εκπληρώνοντας ταυτόχρονα 4 αντικειμενικά, μετρήσιμα κριτήρια με δημοσιευμένα αποτελέσματα, δηλαδή Κερδοφορία, Αύξηση Προσωπικού, Score και Θέση στον Κλάδο.

Βραβείο True Leaders από την ICAP - 2010

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ICAP, η METRO ΑΕΒΕ αξιολογήθηκε με ΑΑ credit rating, κατέλαβε την 5η θέση στον κλάδο εμπορίου s/m και πολυκαταστημάτων (βάσει τζίρου), αύξησε κατά 10% τον αριθμό των εργαζομένων της το 2010 και με 3.600 εργαζόμενους κατείχε τη 19η θέση στην κατηγορία Leading Employees. Παράλληλα, με 33,9 εκ. € κέρδη EBITDA, κατατάχθηκε σε μία από τις 50 θέσεις των Business Leaders.