Θλίψη για την απώλεια του ιδρυτή του Ομίλου METRO Παντελή Παντελιάδη | 28/1/2022

 

Με αίσθημα βαθιάς θλίψης, ανακοινώνουμε σήμερα το θάνατο του ιδρυτή του Ομίλου μας Παντελή Παντελιάδη.

Με πάνω από μισό αιώνα παρουσίας στο λιανεμπόριο της χώρας, ο Παντελής Παντελιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιερισσό της Χαλκιδικής. Παιδί μίας φτωχής και πολύτεκνης οικογένειας, δούλευε πάντα σκληρά πρεσβεύοντας ότι «όλα γίνονται με αγάπη και πολλή δουλειά». Φοίτησε στο Γυμνάσιο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής της Θεσσαλονίκης και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Βιέννη και  στο Αμβούργο μαζί με τη σύντροφο της ζωής του Ουρανία με την οποία δημιούργησαν μαζί το 1974 την ΟΠΤΙΜΑ και το 1976 τη METRO εισάγοντας ουσιαστικά για πρώτη φορά το θεσμό των Cash & Carry στην Ελλάδα.

Η επιχειρηματική του πορεία, τα επιτεύγματά του, αλλά και κυρίως το όραμα και οι αδιαπραγμάτευτες αξίες που πρέσβευε σε όλη τη ζωή του θα συνεχίσουν να μας εμπνέουν και να αποτελούν σημείο αναφοράς για όλους εμάς που τον τιμούμε σήμερα και εργαζόμαστε στην εταιρεία που εκείνος δημιούργησε!

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.

Η οικογένειά του παρακαλεί θερμά αντί στεφάνων, όποιος επιθυμεί να καταθέσει ποσό δωρεάς στη μνήμη του συμβάλλοντας στον ανασχεδιασμό της Βιβλιοθήκης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιερισσού γενέτειρας του Παντελή Παντελιάδη. Η οικογένεια Παντελιάδη και πρωτίστως ο Παντελής και η Ουρανία Παντελιάδη στήριζαν πάντα σπουδαίους σκοπούς που σχετίζονταν με την εκπαίδευση, την τέχνη, τον πολιτισμό και την στήριξη νέων παιδιών στο δρόμο τους προς τη γνώση.

GR8001103260000032654012676 Εθνική Τράπεζα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ.
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: Στη μνήμη του Παντελή Παντελιάδη  για την βιβλιοθήκη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιερισσού

Θα τον θυμόμαστε πάντα όλοι μας με αγάπη, σεβασμό και βαθιά ευγνωμοσύνη.